Mikä on SWF formaatti?
Kommentti

Mikä on SWF formaatti?

Viimeksi päivittänyt 18-08-2018

SWF – Kuvaus

SWF, tai Small Web Format eli pieni webbiformaatti, on tiedostopääte Shockwave Flash tiedostomuodolle jonka kehitti Macromedia. Nyt sen omistaa Adobe ja sitä käytetään multimedialle, vektoripohjaisille animaatioille ja interaktiiviselle sisällölle joka on kirjoitettu ActionScriptillä. SWF tiedosto on suosittu keino tuoda videoita, vektoripohjaisia animaatioita ja ääntä verkkoon. Se voi sisältää myös animaatioita sekä interaktiivisuudeltaan ja toiminnoiltaan eri asteisia sovelmia.

Tiedostonimen pääte: SWF

Luokka: Vektorigrafiikka animaatio

Suosio: Erittäin suosittu

Ohjelmistokehittäjä: FutureWave Software, nyt omistaa Adobe System

Tavoitteita joiden pohjalta SWF formaatti suunniteltiin

SWF suunniteltiin ensisijaisesti helpottamaan vektorigrafiikoiden ja animaatioiden toimittamista verkon välityksellä. Niitä käytetään usein bannereissa, mainoksissa, peleissä ja videoissa. Tässä on tavoitteita joiden saavuttamiseksi se suunniteltiin:

i

Toimitus kun siirtonopeus on arvaamaton – SWF käyttää tekniikoita kuten bittien tiivistäminen vähentääkseen tiedostokokoa. Tiedostot pakataan pieneen kokoon joka voidaan tietoverkon välityksellä toimittaa rajoitetumpiin ja hitaampiin verkkoyhteyksiin.

ii

Toisto näytöllä – Formaatti luotiin alkujaan viihdyttävien animaatioiden toistamiseen näytöllä. Se tukee antilaskostumista, korkealaatuista nopeaa renderöindiä mihin tahansa väriformaattiin, animaatioon tai vektorigrafiikkaan.

iii

Tiedostojen toisto itsenäisesti – Tiedostoja voidaan toistaa ilman riippuvuutta ulkoisiin resursseihin tai asetuksiin. Esimerkiksi fontti voidaan näyttää vaikka sinulla ei olisi kyseistä fonttia tietokoneellasi.

iv

Korkea nopeus tiedostojen renderöintiin – Tiedostoja voidaan renderöidä korkealla laadulla ja nopeudella.

v

Yhteensopiva vanhanaikaisen kanssa – Tämä formaatti on laajennettava formaatti joten siihen voidaan kehittää uusia ominaisuuksia samalla kun säilytetään yhteesopivuus vanhojen mediasoittimien kanssa.

Tiedostomuodot jotka yhdistetään SWF formaattiin

Muita tiedostomuotoja jotka liitetään SWF formaattiin, kuten FLA joka on editoitava versio tästä formaatista. Tarkastellaan näistä kaikkein yleisimpiä.

FLA – FLA tiedostojatke on laajasti käytetty formaatti verkkosivujen rakentamiseen, sisältäen grafiikan, audion ja videon lähteet verkkosivulla. Tämä formaatti on editoitavissa ja voidaan kääntää SWF formaattiin Flash valtuutusohjelmistolla. Monesti kun tiedosto on valmiiksi pakattu SWF muotoon eivät FLA tiedostot ole enää käytettävissä. Kuitenkin voit käyttää välinettä käännön kumoamiseksi poimiaksesi FLA tiedostot SWF formaatista.

FLV – FLV tai Flash Video on tiedostosäiliöformaatti videon toimittamiseen internetin välityksellä tai videoiden sulauttamiseen verkossa. Tapa koodata audio- ja videodataa FLV tiedostoissa on samankaltainen kuin SWF tiedostoissa koodaaminen. Adobe Flash Player tai Flash Player liitännäinen vaaditaan tämän tiedoston toistamiseksi.

F4A – Tämä tiedosto tarkoittaa kirjaimellisesti Adobe Flash MP4 audion suoratoisto tiedostoa. Nämä ovat Adobe päätteisiä tiedostoja iTunesin M4A tiedostoille jotka sisältävät ainoastaan audiota.

F4V – F4V tiedostot ovat samankaltaisia kuin M4V tiedostot iTunesissa. Tiedostomuoto on kehitetty MP4 formaatin pohjalta. Flash Player 9 Update 3 ja uudemmat toimivat tämän tiedostomuodon toistamisessa. Tämä tiedostomuoto on säiliötiedosto joka kannattaa FLV formaattia flash videotiedostoille.

XFL – Tämä formaatti on XML-pohjainen versio FLA tiedostoista. Se sisältää kaiken tärkeän tiedon projektistasi.

Oletusohjelmistoja liittyen SWF formaattiin

Adobe FlashAdobe Flash – Tunnettiin aiemmin nimillä Shockwave Flash ja Macromedia Flash, tämä on valtuutussovellus jota käytetään verkkosivujen luomiseen vektorigrafiikoilla, animaatioilla ja videosisällöllä. Se tukee myös audion ja videon suoratoistoa.

Adobe Flash PlayerAdobe Flash Player – Adobe Flash Player on lisä verkkoselaimiin jotka ennen toistivat Adobe Flashilla luotuja tiedostoja, mukaan lukien SWF tiedostot. Siitä on versioita tietokoneille ja puhelinlaitteille flash videoiden, pelien ja sovellusten toistamiseen eri tilanteissa.

Ratkaisuja SWF formaatille

i

Muunna video SWF muotoon – SWF formaatti tunnetaan hyvin sen pienestä koosta, hyvästä laadusta ja vauhdikkaasta ulosantinopeudesta. Se on edellleen teollisuuden standardi videolle verkossa. Videoita jakavat sivustot ja sosiaaliset verkostot kuten Facebook ovat myös sallineet flash videoiden lataamisen tai julkistamisen jotta ihmiset voivat kommentoida, seurata ja tykätä niistä. Jos haluat jakaa mielenkiintoisia henkilökohtaisia videoita vastaavilla sivustoilla, niiden muuntaminen SWF formaattiin mahdollistaa tiedostojesi lataamisen rajoittamattomasti ja nopeasti.

ii

Muunna AVI SWF muotoon – Jos sinulla on AVI tiedostoja jotka pitää sulauttaa verkkosivulle, kannattaisi sinun muuntaa nämä tiedostot Flash video SWF tiedostoiksi.

iii

Kaappaa Flash video – Flash videoita tai animaatioita käytetään jatkuvasti verkkosivuilla. Niihin pääsee käsiksi ja katsomaan internet yhteyden välityksessä, mutta ongelmia ilmenee aina kun haluat ladata niitä yhteydettömään käyttöön koska joitakin niistä suojaa DRM jotta niitä ei ladattaisi yksityiseen käyttöön. Vastaavissa olosuhteissa on paras tapa ohittaa DRM nauhoittamalla video näytön tapahtumien tallentimella.

Arvostelut:4.3 /5(perustuu 21 Arvostelut)Kiitos arvioinnistasi!
Kirjoittanut:sijaintiinMuuntaa videomuoto.Viimeksi päivitetty 18-08-2018

Jätä kommentti

Kirjoita nimesi!
Kirjoita arvion sisältö!

Kommentti (0)

Hanki nyt!
APOWERSOFT
Upea
kylkiäinen
&
Arvokkaat
alennukset
Lue Lisää
Apowersoft Unlimited
Yhden klikkauksen asennusohjelma 14+ kaikille Apowersoftin tuotteille
new
Tuki
Jaa
Arvostelu
Kommentti
Takaisin ylös