Mikä on MP2 formaatti?
Kommentti

Mikä on MP2 formaatti?

Viimeksi päivittänyt 18-08-2018

MP2 on tiedostojatke MPEG-1 Audio Stream, Layer II:lle. Tämä tiedostotyyppi ei ole tyypillinen audiotiedostoformaatti radio- ja televisiotuotannon alalla harrastelijoille. Ollen samankaltainen formaattiin jonka tunnemme paremmin, kuten esimerkiksi MP3 formaatti, on MP2 lisäksi suunniteltu pienentämään tiedostokokoa samalla kun se pitää kopiossa yllä samaa ääntä kuin alkuperäisessä. Teknologian edetessä huimaa vauhtia, korvataan MP2 pääsääntöisesti kaikkialla läsnäolevalla MP3 formaatilla, mutta MP2 on edelleen vallitseva standardi audiolähetyksissä.

Huomio: MP2 audio tiedosto eroaa MPEG-2 videotiedostosta. MPEG-2 videotiedosto käyttää tyypillisesti MPG tiedostopäätettä.

Tiedostonimen pääte: MP2

Luokka: Audiotiedosto

Suosio: Suosittu radiolähetysten toimialalla

Ohjelmistokehittäjä: Johdettu edeltäjästä MUSICAM ja määrittelijä ISO/IEC

Faktoja MP2 formaatista

  • Aiemmin MP2 tuli virheellisesti kutsutuksi nimillä Musicam tai MUSICAM.
  • MP2 on edelleen standardinmukainen formaatti radio- ja televisiolähetyksille.
  • MP2 on edeltäjä laajasti tunnetulle MP3 formaatille audion pakkaukseen.
  • MP2 on mahdollinen kilpailija Dolby Digitalille, joka on teollisuuden normi DVD-Videolle.

Hyödyt: Huolimatta siitä että he MP3 syrjäytti MP2 formaatin, on MP2 edelleen hallitseva formaatti puhuttaessa televisio- ja radiolähetyksistä, johtuen sen korkeammasta vikakynnyksestä ja paremmasta äänen laadusta kuin MP3 muodossa jolloin bittinopeus on 256bit/s tai enemmän.

Haitat: MP2 tiedostomuotoa käytetään yleensä television ja radion digitaaliseen lähettämiseen. Seurauksena tästä se kaipaa tukea audiosoittimilta.

Teknisiä tarkennuksia MP2 formaatista

1980-luvun lopulla Moving Picture Experts Group (tunnetaan myös lyhenteellä MPEG, ISO:n ryhmä) alkoi ponnistella standartoidakseen audio- ja videotiedostojen koodauksen digitaalisia radio- ja televisiolähetyksiä varten. Perustuen jo olemassa olleeseen MUSICAM audiokoodekkiin, kehitettiin MPEG-1 audiostandardi, joka sisälsi kolme erillistä audiokerrosta: MP1 (Layer I), MP2 (Layer II) ja MP3 (Layer III). 1990-luvun keskivaiheilla, kehitettiin MP2 ja sitä alettiin käyttää audion lähettämiseen. MP3 formaatin kehittämiseen johti tarve pakata tiedostoja entisestään mutta kuitenkin taata alkuperäisten pakkaamattomien audiotiedostojen luotettava jäljennys.

Tekniset spesifikaatiot:

  • Bittinopeudet: 32, 48, 56, 64, 80, 96, 112, 128, 160, 192, 224, 256, 320 ja 384 kbit/s
  • Otantatiheydet: 32, 44.1 ja 48 kHz

Ohjemat jotka voivat toistaa MP2 tiedostoja

iTunes logoApple iTunes – iTunes on monikäyttöinen ohjelma jonka on kehittänyt Apple Inc., ja jota voidaan käyttää toistamaan, hallinnoimaan ja lataamaan digitaalisia audio- ja videotiedostoja (sekä mediatyyppejä joita on saatavilla iTunes Storessa) henkilökohtaisilla tietokoneilla.

QuickTime logoApple QuickTime Player – QuickTime on multimediasoitin jonka on kehittänyt Apple Inc. toistamaan useita erilaisia formaatteja audiota, videota, kuvia jne. Saatavilla on myös versioita joita tukee Windows XP ja myöhemmät, kuten myös Mac OS X Leopard ja myöhemmät käyttöjärjestelmät.

Windows Media Player logoMicrosoft Windows Media Player – Microsoft kehitti Windows Media Playerin toistamaan audiota, videota sekä kuvien katseluun Windows tietokoneilla ja muilla Windows-pohjaisilla kannettavilla laitteilla. Olemassa on myös Mac OS tietokoneille julkaistu editio mutta sen kehittäminen on lakkautettu.

RealPlayer Cloud logoRealNetwork RealPlayer Cloud – RealPlayer Cloud on mahtava järjestelmäriippumaton väline joka tarjoaa ihmisille mahdollisuuden katsoa, jakaa ja siirtää videoita maksimaalisella joustavuudella eri laitteiden kesken. Pilvipalveluun ladatut videot muokataan automaattisesti laitteille joiden näyttö on eri kokoinen.

VLC logoVideoLAN VLC Media Player – VLC on täysien toimintojen multimediasoitin joka toimii laajasti eri käyttöjärjestelmillä, mukaan luettuna Windows, Mac, Linux, BSD, iOS, Android, Windows Phone jne. Se tukee minkä tahansa tiedostomuodon audion ja videon toistoa. Se pystyy myös transkoodaamaan mediatiedostoja ja suoratoistamaan mediaa tietokoneverkoissa.

KMPlayer logoKMPlayer – Tunnetaan myös nimellä K-Multimedia Player, KMPlayer on soitin Windowsille joka pystyy käsittelemään suuren määrän mediatiedostotyyppejä. Sen osti sittemmin elokuussa 2007 Pandora TV, Korealainen videostreamaukseen erikoistunut yhtiö.

MPlayer logoMPlayer – MPlayer on ilmainen avoimen lähdekoodin mediasoitin joka on saatavilla järjestelmäriippumattomille laitteille, mukaan lukien Linux, Unix, Windows, Mac OS jne. MPlayer tukee lukuisten eri formaattien toistoa, mukaan luettuna aineellinen media, säiliöformaatit, videoformaatit, audioformaatit, tekstitysformaatit ja kuvien formaatit.

Täydellinen valikoima ratkaisuja MP2 formaatille

i

Muunna MP4 MP2 muotoon – MP4 on äärimmäisen suosittu videoformaatti jota voidaan käyttää lähes kaikilla nykymarkkinoilla olevilla laitteilla. Tämän formaatin ainot haittapuoli on että tiedostoja MP4 formaatissa ei voida lukea standardin mukaisilla DVD-soittimilla koska DVD-soittimet voivat tunnistaa ainoastaan MP2 tiedostoformaatin. Jos haluat nauttia MP4 elokuvistasi DVD-soittimella, on sinun parasta muuntaa MP4 tiedostot MP2 muotoon ennen kuin poltat ne DVD-levylle.

Arvostelut:4.3 /5(perustuu 22 Arvostelut)Kiitos arvioinnistasi!
Kirjoittanut:sijaintiinAudio Video Konvertteri, Muuntaa videomuoto.Viimeksi päivitetty 18-08-2018

Jätä kommentti

Kirjoita nimesi!
Kirjoita arvion sisältö!

Kommentti (0)

Hanki nyt!
APOWERSOFT
Upea
kylkiäinen
&
Arvokkaat
alennukset
Lue Lisää
Apowersoft Unlimited
Yhden klikkauksen asennusohjelma 14+ kaikille Apowersoftin tuotteille
new
Tuki
Jaa
Arvostelu
Kommentti
Takaisin ylös