Mikä on M4V formaatti?
Kommentti

Mikä on M4V formaatti?

Viimeksi päivittänyt 18-08-2018

M4V – Kuvaus

M4V on videosäiliötallennusmuoto joka ei ollut yleisölle tunnettu ennen kuin Apple Inc. kehitteli sitä iTunes Storessaan ostetuille videoille, mukaan lukien täysipitkät elokuvat, musiikkivideot ja TV-sarjojen jaksot. Todellisuudessa M4V formaatti on monin tavoin hyvin samankaltainen kuin MP4 formaatti, lukuun ottamatta että jotkut M4V tiedostot on suojattu Applen FairPlay DRM kopiointisuojalla. Suojattujen M4V tiedostojen toisto on rajattu tietokoneille jotka on valtuutettu (iTunesia käyttäen) samalla tilillä jolla video on ostettu. Koskien suojaamattomia M4V tiedostoja, niiden tiedostonimen päätteen manuaalinen uudelleennimeäminen muodosta M4V yleisempään MP4 muotoon saattaa mahdollistaa sen tunnistamisen ja toistamisen muilla mediasoittimilla.

Tiedostonimen pääte: M4V

Mediatyyppi: Videotiedosto

Laajennuksen perusta: iTunes videoformaatti

Ohjelmistokehittäjä: Apple Inc.

M4V formaatin ominaiskäyttö

Apple luo M4V tallennusmuodossa videonsa iTunes Storessa, tästä johtuen tämä formaatti on yleisesti käytössä Applen tuotteissa, kuten iPhone, iPad, iPod, Apple TV ja muut kuten PlayStation Portable jne. Salakoodattuna DRM kopioteknologialla, suojelee se videosisältöä kaupalliselta käytöltä ja rohkaisee käyttäjiä ostamaan tiedostonsa iTunes Storesta.

Erot M4V ja MP4 formaattien välillä

M4V ja MP4 ovat molemmat samaa H.264 MPEG-4 formaattia. Ne ovat pohjimmiltaan identtisiä toisiinsa nähden ja kuuluisia tasapainostaan korkean laadun ja kohtuullisen tiedostokoon välillä. Niissä on kuitenkin eroja joiden perusteella ne poikkeavat hieman toisistaan.

Käyttötarkoitukset: M4V on suunniteltu erityisesi Applen laitteille ja ohjelmistolle. Applen tuotteiden huimasti noussut suosio laitteista ohjelmistoihin tekee M4V muodosta hyväksytyn yhä useammilla mediasoittimilla. MP4 yhdistää kaikki aiempien MPEG versioiden arvokkaat ominaisuudet tehden siitä käytännöllisen verkkokäyttäjille. Koska se tarjoaa nopeamman latausnopeuden, tarjoaa se samalla laadukkaan medialähetyksen internetin keskivertokäyttäjälle.

Ominaisuudet: M4V formaattia käytetään koodaamaan videotiedostoja kuten elokuvia, musiikkivideoita ja TV-sarjojen jaksoja Applen iTunes Storessa. Se on suojattu Applen FairPlay DRM tekijänoikeuksin. Kun taas MP4 formaatin käyttö on paljon laajempaa, yleisimmin käytettynä tallennettaessa videota, audiota, tekstitystä ja pysäytyskuvia. Ilman ammattimaista jäljennyssuojaa on tämä formaatti suosittu videoiden suoratoistossa verkon välityksellä. Lähes kaikki mediasoittimet ja laitteet tukevat MP4 formaattia.

Ohjelmia M4V tiedostojen avaamiseen

iTunesiTunes – Applen iTunes on oletustapa soittaa M4V videotiedostoja iTunes Storesta. Se on myös väline jolla tietokone valtuutetaan toistamaan M4V videoita jos ne on suojattu DRM tekijänoikeuksin.

QuickTimeQuickTime-soitin – M4V tiedostot voidaan avata ja toistaa myös QuickTime-soittimella mutta tiedostot joita suojaa FairPlay DRM tunnistetaan sillä AVC mediatiedostoina.

vlcVLC-mediasoitin – VLC on kaikkivoipa mediasoitin joka voi toistaa kaiken tyyppisiä mediatiedostoja. Tukee suojaamattomien M4V tiedostojen toistoa mutta jos haluat toistaa suojattuja M4V videotiedostoja VLC soittimella, täytyy sinun ensin poistaa DRM.

Video Converter StudioVideo Converter StudioVideo Converter Studio on oikeastaan osa konvertteriohjelmistoa johon on sulautettu mediasoitin. Se voi soittaa suuren määrän video- ja audiotiedostoja, mukaan lukien suojaamattomat M4V tiedostot.

Solutions for M4V file format

i

Ratkaisuja M4V tiedostomuodolle – MP4 on säiliötiedostomuoto jonka hyväksyy yleismaailmallisesti lähes kaikki mediasoittimet ja laitteet. Joskus kun kopioimme MP4 elokuvia iPadille/ iPodille iTunesista, saamme virheilmoituksen jossa kerrotaan että videota ei voida toistaa tällä iPadilla/iPodilla. Tämä johtuu siitä että videodata MP4 formaatissa voi olla koodattu eri koodekeilla. Jos koodekki ei ole yhteensopiva laitteiden kanssa, ei sen toisto onnistu niillä. Tästä johtuen sinun täytyy kääntyä konvertterin puoleen.

ii

Muunna AVI M4V muotoon – Huolimatta Applen ilmoituksesta että AVI formaatti on lisätty niiden tuotteiden tukemiin, sen toisto on edelleen hankalaa paitsi jos AVI tiedosto on yhteensopiva Motion JPEG (M-JPEG) standardin kanssa. Nauttiaksemme AVI tiedostoista laitteilla, kuten iPod, iPad tai iPhone, meidän pitää vain konvertoida AVI formaatti M4V muotoon.

iii

Muunna WMV M4V muotoon – Vaikka monet mediasoittimet ja laitteet toistavat tiedostoja WMV formaatissa, ei iPod lue tätä tiedostomuotoa. Jos aikeesi on katsella WMV elokuvia iPodillasi, niiden konvertoiminen M4V formaattiin on hyvä vaihtoehto sillä se on iPod-ystävällinen tiedostomuoto.

Arvostelut:4.3 /5(perustuu 23 Arvostelut)Kiitos arvioinnistasi!
Kirjoittanut:sijaintiinAudio Video Konvertteri, Muuntaa videomuoto.Viimeksi päivitetty 18-08-2018

Jätä kommentti

Kirjoita nimesi!
Kirjoita arvion sisältö!

Kommentti (0)

Hanki nyt!
APOWERSOFT
Upea
kylkiäinen
&
Arvokkaat
alennukset
Lue Lisää
Apowersoft Unlimited
Yhden klikkauksen asennusohjelma 14+ kaikille Apowersoftin tuotteille
new
Tuki
Jaa
Arvostelu
Kommentti
Takaisin ylös