Miten vaihtaa tekstin väri videolla?
Kommentti

Miten vaihtaa tekstin väri videolla?

Viimeksi päivittänyt 05-04-2017

Haluatpa sitten tehdä ammattimaisen videon tai vain hieman hassutella, niin on otsikon ja tekstien lisääminen videoihin aina oleellinen osa muokkaamista. Viimeisteltyäsi videoita tekstillä saatat kuitenkin pohtia, voitko vielä muokata sitä lisää vaikkapa vaihtamalla tekstin väriä, kokoa ja kirjainmuotoa. Voit tehdä tämän käyttämällä väriliukua, lisäämällä fontteihin liikettä ja niin edelleen. Ollaksemme rehellisiä, on upean kuvaotsikon suunnittelu aina tehokas keino tehdäksesi videostasi vaikuttavamman. Liittyen kysymykseen, miten muuttaa tekstin väriä videolla, kertoo tämä artikkeli joitakin loistavia vinkkejä ja esittelee sinulle eräitä helppokäyttöisiä muokkausapuvälineitä.

Miten suunnitella tekstin väri ja lisätä se videoon

Vinkkejä fontin värin suunnitteluun

Vinkkejä fontin värin valintaan

Luodaksesi täydellisen videon kuvatekstin, on tehtävälistan kärjessä taustakuvaan sopivan värin valinta. Rehellisesti ottaen yleensä on melko helppoa valita yksi väri järjestelmän väripaletista tekstin mukauttamiseksi ja monesti käyttäjällä on jo jotain tietoa, miten muuttaa tekstin väriä videolla. Mutta mikä on paras väri kuvateksteille videoilla? Yksinkertaisena sääntönä kannattaa välttää kirkkaita neonvärejä, kuten punaista tai vihreää. Luonnollisesti täyttövärin asettaminen valkoiseksi ja reunavärin mustaksi on tavallisesti fiksu päätös, johtuen sen yksinkertaisuudesta ja helppoudesta sekoittaa mihin tahansa taustaan. Toinen sääntö fontin värin valintaan liittyen on valita väri, joka toimii yksiin videon tunnelman kanssa.

väri

Vinkkejä fontin kirjainmuodon valintaan

Kun mielessäsi on videollesi hyvältä näyttävän kuvatekstin luominen ja fontin värin muuttaminen videon kuvaan sopivaksi, on kannattavaa huomioida, että yhteensopivien kirjainmuotojen valinta on erittäin tärkeää. Oikein valittu kirjainmuoto auttaa välittämään aiotun viestisi katselevalle yleisölle, kun taas väärä kirjainmuoto saattaa välittää täysin viestisi vastaisen merkityksen ja seurauksena hämmentää yleisöäsi. Parhaana nyrkkisääntönä kirjainmuodon valinnassa kannattaa välttää serif-fonttia, erityisesti Times New Roman kannattaa kiertää kaukaa. Johtuen kirjainten lopussa olevista ulkonevista viivoista, niitä ei ole helppo lukea videoilla. Joka tapauksessa muut kirjainmuodot, kuten Arial, Antique, Calibri jne. ovat tyypillisesti parempia valintoja johtuen niiden siistimmästä ja kapeammasta ulkomuodosta.

fontin kirjainmuodon

Vinkkejä fontin koon valintaan

Fontin väri, kirjainmuoto ja koko ovat kaikki tärkeitä tekijöitä kuvatekstin suunnittelussa, ja niihin kannattaa kiinnittää huomiota muokatessasi videon tekstiä. Pieni teksti voi olla videolla vaikealukuista ja suurimman osan ajasta sinun pitäisi ottaa huomioon myös, että yleisösi saattaa katsella videotasi mobiililaitteiden, kuten puhelimen tai tabletin, välityksellä. Tästä johtuen kuvatekstisi saattaa olla katselijoille lukukelvoton tai jopa näkymätön, silloin kun fonttikokosi on liian pieni. Samoin suurta tekstiä pitäisi myös välttää, sillä se vie liian paljon tilaa kuvatekstiraidalta aiheuttaen yleisölle visuaalista väsymystä. Fontin koolle ei kuitenkaan ole minkäänlaista norminmukaista asetusta, joten sinun tulisi lähinnä muistaa hakea tasapaino liian suurten tai pienten fonttien väliltä.

Fonttikoko

Keino muuttaa tekstin väri

Adobe Photoshop CC on yksi suosituimmista kuvanmuokkaussovelluksista. Tämä apuväline tarjoaa lukuisia muokkausvaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät voivat luoda tekstikuvan, kuten väriliuku, ääriviivat, varjostus jne. Photoshopin avulla luonnistuu tekstin luominen, fontin värin muuttaminen ja moninaisten tehosteiden käyttäminen omiin mieltymyksiisi perustuen. Ennen videoiden muokkaamista voit luoda tekstin tällä kuvanmuokkausohjelmalla ja tallentaa tekstin kuvana, jonka voit sitten lisätä videoosi. Seuraavassa on joitakin perusohjeita, miten tehdä tämä:

 • Lataa ja asenna Adobe Photoshop CC.
 • Luo uusi kuvataso ja kirjoita joitakin sanoja.

  Photoshop

 • Klikkaa oikeasta alareunasta “fx” ja valitse sitten “Gradient Overlay”.
 • Valitse yksi väriliuku-tyyppi vaihtoehdoista.
 • Säädä väriliu’un kulma ja klikkaa sitten “Ok”.

  step2

 • Klikkaa “File” > “Save As” tallentaaksesi tekstisi.

  step3

Huomio: PNG-tiedostomuodossa tekstikuvan voi viedä läpikuultavalla taustalla, jota voidaan myöhemmin käyttää videosi otsikkona. On siis parasta tallentaa tekstisi PNG-formaatissa.

Keino lisätä muotoiltua tekstiä videoihin

Luotuasi kuvan kuvatekstistä Adobe Photoshop CC -ohjelman avulla, pitää meidän nyt lisätä se videoon. Voimme käyttää tähän videonmuokkausvälinettä tehdäksemme seuraavasta editointitehtävästä yksinkertaisen homman. ApowerEdit on yksi parhaista apuvälineistä videoiden muokkauksessa, joka taittuu toimimaan niin vasta-alkajien kuin kokeneiden käyttäjien käsissä intuitiivisen käyttöliittymänsä ja tehokkaiden toimintojensa ansiosta. Tämän apuvälineen avulla käyttäjät voivat lisätä näppärästi suunnitelmallista tekstiä videoihin. Oppiaksesi miten tarkalleen ottaen käyttää tätä apuvälinettä, voit lukea alla olevat ohjeet.

 • Lataa ja asenna ApowerEdit klikkaamalla alla olevaa painiketta.

  Download

 • Käynnistä ohjelma ja lisää sitten kohdevideo.
 • Klikkaa mediatiedostoa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse “Lisää projektiin”.
 • Raahaa tekstikuva kuvaraidalle.
 • Klikkaa kuvaa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitse sitten “Muokkaa”.
 • Muokkaa tekstikuvaa.
 • Klikkaa “Vie” > “Vie videolle” luodaksesi videon.

ApowerEdit

ApowerEdit on lisäksi kaiken kattava videonmuokkausohjelma, joka tarjoaa käyttäjille lukuisia tekstityylejä kuvatekstin muokkaamiseksi suoraan. Näin ollen, jos murehdit Photoshopin olevan sinun tarpeisiisi liian ammattimainen tai pelkäät sen käytön vievän liiaksi aikaasi, voit käyttää sen sijaan ApowerEditiä viimeistelläksesi koko tekstinmuokkauksen. Tämän apuvälineen avulla voit myös muokata videon väriä vaivattomasti.

step5

Yhteenveto

Kaikki yllä ehdotetut vinkit ja apuvälineet ovat melko tehokkaita tekstin värin muuttamiseksi. Me toivomme, että löydät parhaan tavan vaihtaa tekstin väri, sekä kaikkein toimivimman videonmuokkausohjelman ja luot sitten parhaita mahdollisia videoita. Kaikki mainitut ovat erinomaisia keinoja tehdä niin ja onkin kannattavaa koettaa löytää itselleen helpoin tapa.

Arvostelut:4.3 /5(perustuu 9 Arvostelut)Kiitos arvioinnistasi!
Kirjoittanut:sijaintiinLehdistötiedote ja uutiset.Viimeksi päivitetty 05-04-2017

Jätä kommentti

Kirjoita nimesi!
Kirjoita arvion sisältö!

Kommentti (0)

Hanki nyt!
APOWERSOFT
Upea
kylkiäinen
&
Arvokkaat
alennukset
Lue Lisää
Apowersoft Unlimited
Yhden klikkauksen asennusohjelma 14+ kaikille Apowersoftin tuotteille
new
Tuki
Jaa
Arvostelu
Kommentti
Takaisin ylös