Mikä formaatti M4R on?

MPEG-4-soittoääni tunnetaan paremmin nimellä M4R, joka on äänitiedostopääte ja liitetään lähinnä Applen iPhone-puhelimiin. Se on suljettu tiedostomuoto, jota käytetään vain soittoääniin Applen laitteissa – kuten iPhonessa. M4R-formaatti on korkealaatuinen pakattu audiotiedosto, joka käyttää tarkasti rajattua AAC tai Advanced Audio Coding-teknologiaa oletuspakkausmuotona. Huomaa, että AAC on laajasti käytetty ja tunnettu tapa pakata hyvälaatuisia äänitiedostoja silti pienentäen tiedostonkokoa.

Tämä tiedostomuoto kuuluu MPEG-4-ryhmään, ja tämän tyyppiset äänitiedostot sisältävät useita numeerisia esitysmuotoja, audiotiedostoja ja tekstiä ASCII-muodossa. Teknisesti katsoen M4R on täysin sama kuin yleisemmin tunnettu M4A-formaatti. Ainoa ero on siinä, että useimmat M4R-tiedostot ovat tekijänoikeussuojattu DRM-teknologialla. Jotkut sanovat, että M4R on uudelleennimetty versio M4A:sta, joka voi olla erityisen totta kun katsotaan tiedostojen käyttämiä algoritmejä.

Tiedostopääte: M4R (MPEG-4 vyzvánění)

Luokka: Ääni/Musiikkitiedosto

Suosio: Suosittu erityisesti iPhonen käyttäjien keskuudessa

Kehittäjä: Apple

Hyvä tietää M4R:stä

  • M4R-soittoäänitiedostot voivat olla jopa 40 sekuntia pitkiä.
  • Applen luoma tiedostoformaatti iPhonen soittoäänien erottelemiseksi muista tiedostoista
  • M4R-kappaleet voivat maksaa jos ostat soittoääniä iTunesista
  • Kaikista iTunes Musiikkikaupan kappaleista ei voi tehdä M4R-soittoääntä
  • Voit luoda M4R-soittoääniä vain iTunesin kautta ostetuista kappaleista, sillä se antaa sinun myös luoda soittoäänen
  • Ostettujen M4R-soittoäänien tiedostot siirtyvät automaattisesti iPhoneesi auto-syncin avulla
  • Näet M4R-tiedostossa kuvakkeena Applen logon

Hyvät puolet: Vaikka monet käyttäjät kritisoivat Applea siitä, että he käyttävät rajoitettua tiedostoformaattia soittoäänenä, joka M4R siis on, siinä on kuitenkin joitakin hyötyjä. Esimerkiksi M4R tukee äänimaskausta, joka on erittäin olennainen asia jos olet huolissasi äänenlaadusta. Lisäksi M4R voidaan pakata pieneen tilaan menettämättä äänenlaadusta. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat nauttia mahtavan laatuisista ja kuuloisista soittoäänistä ilman isoja tiedostoja.

Huonot puolet: Kuitenkaan jokainen laite tai ohjelma ei voi toistaa M4R:ää. Koska tiedostotyyppi on vain Applen laitteisiin, ohjelmiston tai laitteen löytäminen joka tätä formaattia tukee voi olla hankalaa. Jatka lukemista alla oppiaksesi ohjelmista sekä laitteista, jotka tukevat M4R-tiedostoformaattia.

1

M4R-tiedostoja tukevat laitteet

Käytännössä kaikki Applen valmistamat laitteet voivat avata M4R-tiedostoja. Tähän lukeutuu iPad, iPod Touch, iPhone ja MacBook. Jos kysyt miksi iPad ja iPod Touch voivat myös avata M4R-tiedostoja vaikka niitä ei ole luokiteltu ”iPhoneksi” johtuu siitä, että näiden laitteiden mukana tulee myös iTunes. Sama koskee MacBookia ja itse asiassa se on iTunes, joka voi avata ja toistaa M4R-tiedostoja.

Mitä tulee Windows-koneisiin, niin pitkään kun kannettavasi on varustettu Applen iTunesilla Windowsille, voit avata M4R-tiedostoja hyvin. Nokian Lumia-sarja tai muut Windows-puhelimet taas toisaalta eivät voi avata M4R-tiedostoja, mutta mukana tulevalla Ringtone Makerilla niiden konvertointi onnistuu ja ne saa laitteelle yhteensopivaksi.

2

Ohjelmat jotka voivat avata M4R-tiedostoja

iTunesApple iTunes – oletuksena, niin Macin iTunesin kuin Windowsin iTunesin pitäisi voida avata M4R-tiedostoja. Tämä on varmasti suosituin ohjelmisto mitä tulee tämän tyyppisten tiedostojen avaamiseen.

Media playerMedia Player Classic Home Cinema – MPC HC Teamin tekemä, tämä ohjelma on tunnettu kyvystä avata M4R-tiedostoja. Pidä mielessä, että MPC on eri ohjelma kuin esiasennettu Media Player Windowsissa.

FoobarFoobar – tämän sovelluksen on tehnyt Peter Pawlowski ja se tukee sanottua formaattia. Sen lisäksi että se voi avata tiedoston, Foobar2000 voi myös toistaa sen.

SpotifySpotify – vaikka tämä ei ole oma tietokoneohjelmansa, tämä digitaalinen musiikin suoratoistopalvelu voi toistaa M4R-tiedostoja. Huomaa, että tarvitset nettiyhteyden ajaaksesi Spotifyta.

Philips Songbird – tämä on Philipsin laitteille tehty oma sovellus. Sinun ei tarvitse omistaa Philips-medialaitetta ennen kuin voit käyttää tätä, se on saatavilla hyvin verkosta.

Parhaat ratkaisut

Kuinka hyödyt M4R:stä?

i

Tee iPhonen soittoääni – kuten sanottu, tämä tiedostoformaatti tunnetaan iPhone-puhelimien oletussoittoääniformaattina. Jos olet iPhone-fani mutta väsynyt vanhoihin puhelimeesi asennettuihin kappaleisiin, oppimalla perusteet M4R:stä auttaa sinua varmasti päättämään teetkö kustomoidun soittoäänen puhelimeesi.

ii

Siirrä soittoääniä iPhoneen – käyttäjille, jotka ovat täysin vakuuttuneita että he voivat ostaa tai luoda M4R-pohjaisia soittoääniä omiin iPhoneihin, ymmärrys M4R:stä ja siihen liittyvistä ohjelmista tekee siirtoprosessista varmasti paljon helpomman.

iii

Tee M4R-soittoääni – sen lisäksi, että voit tehdä iPhonen soittoääniä, jotkut käyttäjät saattavat haluta käyttää M4R-kappaleita muihin tarkoituksiin kuten äänitaustoiksi tai videoeditointitarkoituksiin. Siitäkin syystä tutustuminen M4R:ään auttaa sinua pysymään kartalla ohjelmista, jotka tukevat mainittua tiedostotyyppiä.

Konvertoi Kaikkia Formaatteja M4R:ksi

i

Konvertoi MP3 M4R:ksi – koska kummatkin ovat tunnettuja audiotiedostoja, silloin sinun on mahdollista konvertoida MP3 M4R:ksi. On olemassa läjäpäin ilmaisia ja maksullisia sovelluksia, joita voit käyttää tämän työn tekemiseen.

ii

Konvertoi MP4 M4R:ksi – MP4 on tunnettu videotiedostona, joten siksi tämä konversio voi olla mutkikas. Mutta tietyn sovelluksen avulla tämä työvaihe on mahdollista tehdä ja saattaa loppuun.

iii

Konvertoi Video M4R:ksi – toisaalta jos haluat konvertoida videoita M4R:ksi, silloin käyttämällä sovelluksia äänen purkuun videoista voi auttaa paljon. Silloin sinun tulee konvertoida purettu audiotiedosto M4R-formaattiin.

iv

Konvertoi M4A M4R:ksi – luultavasti tämä on helpoin kaikista konversiotavoista. Voit käyttää tietokonettasi suoraan konvertoidaksesi tiedoston poistamalla valinnan “piilota tiedostopäätteet tunnetuilta tiedostotyypeiltä”.

v

Konvertoi Ääni M4R:ksi – yleisille äänitiedostoille, asentamalla kolmannen osapuolen muunnossovelluksia on erittäin kätevää. Myös tietämällä mikä M4R on ja mihin luokkaan se kuuluu auttaa uteliaisuutesi täydentämisessä jos tiedostotyypit mitä yrität muokata ovat yhteensopivia sen kanssa.

Jätä kommentti

Kirjoita nimesi!
Kirjoita arvion sisältö!

Kommentti (0)

Hanki nyt!
APOWERSOFT
Upea
kylkiäinen
&
Arvokkaat
alennukset
Lue Lisää
Apowersoft Unlimited
Yhden klikkauksen asennusohjelma 14+ kaikille Apowersoftin tuotteille
new
Tuki
Jaa
Arvostelu
Kommentti
Takaisin ylös