Mikä AVI-formaatti on?
Kommentti

Mikä AVI-formaatti on?

Viimeksi päivittänyt 12-10-2015

AVI, joka tunnetaan myös nimellä Audio Video Interleaved, on tiedostomuoto, joka yhdistää videotiedon ja äänitiedon yhdeksi kokonaisuudeksi toistoa varten. Sitä käytetään pääasiallisesti säiliönä television-ohjelmien, elokuvien ja videoiden tallennukseen. AVI-formaatin kehitti Microsoft marraskuussa 1992 ja nykyisin se on suosittu välitystapa välittää ja tallentaa videoita ja ääniraitoja tiedostoon. Korkean yhteensopivuuden ansiosta AVI-tiedostot toimivat Windowsin lisäksi monilla muilla järjestelmillä kuten Macilla, Linuxissa ja Unixilla. Monet suositut videosoittimet kuten VLC-player osaa tunnistaa sen.

Tiedostopääte: AVI

Luokka: Videotiedosto

Suosio: Suosittu heti julkaisun jälkeen

Kehittäjä: Microsoft

1

AVI-tiedostoformaatin ominaisuudet

i

Ominaisuudet

AVI on ollut käytössä jo hyvin varhaisista ajoista sitten Windows 3.1:n julkaisun jälkeen. Nykyisin sitä pidetään yhtenä Windows-tietokoneiden kultastandardina mitä tulee elokuviin. Se käyttää tehokasta pakkausteknologiaa videon ja äänen yhdistämiseksi. Vaikka AVI-video ei ole häviötöntä, kuvat ja audio pysyy silti korkealaatuisena. Verrattuna toisiin tiedostoformaatteihin, AVI vie suuren määrän tallennustilaa, joskus jopa DVD:n verran. Tämän takia MPEG-1 on väistynyt ja tilaa on vallannut kehittyneempi MPEG-4.

ii

Rakenne

Täydellinen AVI-tiedosto voi koostua kolmesta osasta. Ensimmäinen on tietueosa, johon on tallennettu yleisiä tietoja kuten tiedoston koko, ruudunpäivitysnopeus ja parametrit sekä tietoa käytetystä pakkausalgoritmista. Toinen osa on itse data, johon kuuluu osaltaan myös grafiikat ja äänitaajuusdata. Viimeinen osa on indeksi, joka pitää sisällään tietoja tiedoston sijainnista ja sallii videon selauksen.

iii

Tyyppi

Tiedämme, että AVI on vanha formaatti, jota on käytetty jo vuosikymmeniä, mutta pakkausteknologia on kehittynyt kuitenkin koko ajan, joten .avi-päätteellä olevia tiedostoja on mahdollista käyttää monenlaisiin tarkoituksiin. Ongelma on joskus se, että jotkin mediasoittimet eivät osaa tunnistaa AVI-elokuvia pakattuna vanhalla koodilla ja vanha soitin ei tue AVI-videota poikkeavien pakkausparametrien vuoksi. Tämän vuoksi on tarpeellista selvittää minkä tyyppistä videota AVI:iin sisältyy ja mitä pakkaustapaa on käytetty. Monissa tapauksissa tämän tyyppiset AVI-videoformaatit ovat meille tuttuja.

Häviötön/Lossless/MPEG-1 AVI – Ei tarvitse mitään liitännäistä tai pluginia toistoon ja käytetään useimmiten videoeditoinnissa.

DIVX/XVID AVI – Eräs MPEG-4-pakkaustyyppi. Toistaaksesi tiedoston, sinun täytyy ladata DIVX tai XVID-enkooderi. Filmin avautuessa näet DIVX:n merkin näytöllä muutaman sekunnin ajan.

DV codec AVI – DV (Digital Video-formaatti) on Panasonicin, Sonyn ja useiden muiden valmistajien yhteinen videomuoto. Tämä formaatti saavutti suosion nopeasti tullessaan käyttöön. Käyttäjät voivat muokdata tiedostoa siirtämällä digitaalisen videon tietokoneelle ja laittaa digivideon takaisin kameraan. Tämän tyyppinen formaatti tallennetaan aina AVI-tiedostoina, ja sitä kutsutaan DV-AVI-formaatiksi.

2

All-in-One-ratkaisut AVI-formaateille

i

Konvertoi VOB AVI:ksi – Verrattuna muihin formaatteihin, AVI sisältää niin videota kuin ääniraitoja hyvälaatuisina. Lisäksi AVI toimii hyvin Windows PC:llä ja monilla muilla alustoilla. Kuitenkin VOB-tiedostoja voi toistaa vain erityisillä ohjelmilla. Se ei ole soveltuva editointiin ja tiedostonsiirtoon, joten monet haluavat valita mieluummin AVI:n vaihtoehtoiseksi formaatiksi VOB:in sijasta.

ii

Konvertoi MOV AVI:ksiMOV-tiedosto tunnetaan alunperin Apple QuickTime moviena, joka on Applen kehittämä videoformaatti. Se on suosittu Apple-käyttäjien keskuudessa ja oletusformaattina videolle Apple QuickTimessa. Se toimii erinomaisesti myös Windowsilla. Kuitenkin elokuva MOV-formaatissa vie enemmän tilaa kuin sama tiedosto AVI-tiedostoformaatissa. Tämän vuoksi monet haluavat konvertoida MOV:in AVI:ksi jos he haluavat nauttia kunnollisesta toistosta, mutta pienistä tilavaatimuksista.

iii

Konvertoi SWF AVI:ksi – SWF, joka on lyhennys pienestä web-formaatista, on Adobe Flash-tiedosto, joita käytetään yleisesti tuomaan animaatiota, videota ja ääntä verkkoon. Lisäksi monet SWF-tiedostot voidaan toistaa vain Adobe Flash Playerilla. Useimmat yleisimmistä multimediatoistimista eivät tue SWF-videoita. Mutta tällä ei ole väliä. Konvertoi SWF AVI:ksi ja pääset näistä rajoituksista vapaasti vaivattomasti.

iv

Konvertoi WMV AVI:ksiWMV, eli Windows Media Video, on yleinen streaming-videomuoto, joka vie vähän tilaa ja tarjoaa hyvän kuvanlaadun. Se on kuitenkin rajoittunut vain Windows-tietokoneille ja muut käyttäjät eivät voi toistaa WMV-tiedostoja ei-Windows-laitteilla. Mutta tämä ei ole ongelma, koska monet käyttäjät ovat ottaneet tavaksi konvertoida WMV-formaatin AVI-elokuviksi tämän sijasta.

Arvostelut:4.8 /5(perustuu 12 Arvostelut)Kiitos arvioinnistasi!
Kirjoittanut:sijaintiinAudio Video Konvertteri.Viimeksi päivitetty 12-10-2015

Jätä kommentti

Kirjoita nimesi!
Kirjoita arvion sisältö!

Kommentti (0)

Hanki nyt!
APOWERSOFT
Upea
kylkiäinen
&
Arvokkaat
alennukset
Lue Lisää
Apowersoft Unlimited
Yhden klikkauksen asennusohjelma 14+ kaikille Apowersoftin tuotteille
new
Tuki
Jaa
Arvostelu
Kommentti
Takaisin ylös