10 piilotettua ominaisuutta, jotka iOS 11 tarjoaa
Kommentti

10 piilotettua ominaisuutta, jotka iOS 11 tarjoaa

Viimeksi päivittänyt 15-03-2019

iOS 11 näki päivänvalon syyskuussa 2017. Siihen sisältyy monen muun ohella Apple Pay, uudistettu ohjauskeskus, kehittyneet emojit, lisätty todellisuus mahdollisuudet, täysin uusi App Store ja Apple Maps. Monille version iOS 11 piilo-ominaisuudet voivat kuitenkin olla vieraampia, joten jos juuri nämä iOS 11 piilotetut ominaisuudet kiinnostavat, kannattaa jatkaa lukemista.

10 tärkeintä piilo-ominaisuutta, jotka iOS 11 tarjoaa

Uudistunut Live Photos

elää kuvaa

Live Photos on kameran ominaisuus, jonka avulla voi tallentaa liikettä ja ääntä. Alkujaan tämä ominaisuus lisättiin iPhone 6s malliin. Aiemmin Live Photos -kuvia voi katsella vain oletustilassa painamalla laitteen näyttöä, mutta nyt myös Live Photos on otettu parantelun alle. Voit katsella kuvia eri tehosteilla, kuten leikkaus pienemmäksi, Silmukka ja Pitkä valotus. Lisätäksesi tehosteita Live-kuviin, pyyhkäise näyttöä ylöspäin, jolloin animaatiot tulevat näkyviin.

Ota Live-kuva FaceTimessa

facetime

Monet iPhone-käyttäjät ovat mielissään, että FaceTime tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia matkan päässä olevien ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Käytännössä Applen FaceTime julkaistiin iPhone 4 -julkaisun yhteydessä, vaan nyt se toimii muillakin Apple-laitteilla, kuten iPad, iPod Touch ja Mac. Ennen näytön tallentaminen muiden kanssa kommunikoidessa oli vaikeaa, vaan iOS 11 mahdollistaa Live-kuvan ottamisen puhelun aikana. Valinta löytyy siirtymällä Asetukset > FaceTime.

Yhden käden näppäimistö

elää kuvaa

Joissain tapauksissa voit haluta käyttää iPhone-puhelintasi vain yhdellä kädellä, tällöin voi kuitenkin joihinkin näppäimiin yltäminen olla vaikeaa laitteen leveyden vuoksi. Yksi iOS 11 piilotettu ominaisuus on yhden käden näppäimistö, jonka avulla kirjoitat helposti yhtä kättä käyttäen. Aktivoidaksesi sen, siirry ”Asetukset” ja napauta ”Yleiset”, klikkaa ”Näppäimistöt” ja aktivoi ”Yhden käden näppäimistö”.

Uudet näyttötehosteet Viesteille

viestien

Applen erinomainen uusi ominaisuus iOS-laitteiden Viesteille mahdollistaa viestikuplien ulkonäön muuttamisen, sekä sen, miten animaatio näytetään koko näytöllä. Viestit-sovellus tarjoaa neljä erilaista animoitua tehostetta ja ilmettä. Lähetettyäsi viestisi, paina ”Lähetä”-painiketta pitkään, jonka seurauksena esiin ponnahtaa ”Lähetä tehosteella”. Klikkaa keskustelun ”Tehosteet” ja valitse haluamasi animaatiot.

Ajon aikainen Älä häiritse

viesteille

Yksi Applen julkaisema iOS 11 piilotettu niksi estää iOS-laitteen omistajia vastaanottamasta puheluita, viestejä ja ilmoituksia ajomatkojensa aikana. Tämän valinnan avulla puhelin ei häiritse kuskin keskittymistä ajaessa. Otat ojennetun avun käyttöön siirtymällä kohtaan ”Asetukset”, ”Ohjauskeskus” ja ”Muokkaa säätimiä”. Lisää tämän jälkeen ”Älä häiritse ajettaessa”, pyyhkäise laitteesi näyttöä ylöspäin ja aktivoi se.

Välitön Siri-käännös

siri

Siri on Applen suunnittelema henkilökohtainen avustaja. Se ohjautuu äänellä, joten voit kysyä siltä kysymyksiä ja saada vastauksen välittömästi. Lisäksi Siri tarjoaa ehdotuksia ja voi suorittaa puolestasi valikoituja tehtäviä laitteellasi. iOS 11 -versiossa Siri auttaa myös kääntämään muita kieliä englannista ranskaksi, italiaksi, mandariinikiinaksi, saksaksi, jne. Paina esimerkiksi Koti-painiketta ja sano ”Hey Siri, can you translate house in German?”, jonka jälkeen saat kuulla oikean vastauksen.

Tee Markup-merkintöjä

luo pdf

iOS 11 piilotetut ominaisuudet sisältää uutuutena mahdollisuuden luoda Markup PDF-muodossa. Tämän uuden valinnan avulla luot PDF-tiedoston verkkosivua tai kuvaa katsellessa. Napauta vain ”Jaa”-kuvaketta ja valitse ”Luo PDF”. Voit lisätä tekstiä, sekä piirtää viivoja ja muotoja.

Uusi Virrankatkaisu-painike

virrankatkaisu painike

Onko sinulle sattunut niinkin ärsyttävästi, että puhelimesi virtapainike on hajonnut? Pitäisikö sinun saada puhelimesi sammutettua, mutta keinot ovat vähissä? Kiitos iOS 11:n laite ei sammu ennen akun tyhjenemistä, jos et käytä uutta Virrankatkaisu-valintaa. Sulkeaksesi puhelimesi, avaa ”Asetukset” > ”Yleiset” >” Sammuta” ja liu’uta sammuttaaksesi virran.

Jaa WiFi-salasana

osake wifi salasana

Onko sinun joskus ystäväsi luona käydessäsi pitänyt luoda yhteys hänen WiFi-verkkoonsa? Salasanan syöttäminen saattoi tällöin osoittautua työlääksi. Nyt näissä tapauksissa toisen iOS-laitteen jo ollessa yhdistettynä samaan WiFi-verkkoon, sen näytölle ilmestyy ponnahdusikkuna, joka pyytää lupaa salasanan jakamiseen. Näin voit liittyä verkkoon helposti, salasanaa syöttämättä.

Evernotes iPadilla

Asiakirjojen skannaaminen on nyt aivan yhtä helppoa iOS 11:llä, kuin iPadilla. Enää asiakirjoja ei tarvitse skannata eri laitteiden avulla tietokoneelle. Skannataksesi haluamasi, avaa Notes-sovellus ja napauta ”+” -merkkiä > ”Skannaa asiakirjat” > ota kuva ja raahaa kulmiin säätääksesi sitä.

Yhteenveto

Yllä listatut ominaisuudet ovat vain osa iOS 11 -järjestelmän tarjoamista piilotetuista, jännittävistä ominaisuuksista. Jokainen muutos on erinomainen ja voi tehdä iOS-laitteestasi käytöstä entistä mukavampaa. Kannattaa siis tutustua näihin iOS 11 piilovinkkeihin nauttiaksesi laitteestasi kaikkien sen suomien mahdollisuuksien rajoissa.

Arvostelut:4.3 /5(perustuu 10 Arvostelut)Kiitos arvioinnistasi!
Kirjoittanut:sijaintiiniOS-hallinta, Tech uutiset.Viimeksi päivitetty 15-03-2019

Jätä kommentti

Kirjoita nimesi!
Kirjoita arvion sisältö!

Kommentti (0)

Hanki nyt!
APOWERSOFT
Upea
kylkiäinen
&
Arvokkaat
alennukset
Lue Lisää
Apowersoft Unlimited
Yhden klikkauksen asennusohjelma 14+ kaikille Apowersoftin tuotteille
new
Tuki
Jaa
Arvostelu
Kommentti
Takaisin ylös